SZIK MÁTYÁS

HÁROMSZOROS MAGYAR BAJNOK SOMMELIER

Magamról

Minden ott kezdődött, hogy korán észrevettem, a szaglásom és ízlelésem érzékenyebb, mint a környezetemben élőké. Tudtam, hogy kommunikációval, ízekkel és emberekkel szeretnék foglalkozni. Innen meg már egyenesen vezetett az út a vendéglátásba, pontosabban a csúcsvendéglátásba. Évek alatt Budapest meghatározó helyein és Európa egyik legnagyobb presztízsű hoteljében, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest-ben szereztem tapasztalatokat, melyeket kamatoztatva és folyamatosan tovább képezve magamat igyekszem átadni mindazt, amiben hiszek, amiért dolgozom. Ez pedig nem más, mint a minőségi vendéglátás színvonalának emelése és előrébb mozdítása Magyarországon.

Ennek megfelelően csúcséttermekben és hotelekben tartok szakmai tréningeket kommunikáció, sales és persze bor- és italszakmai témakörökben. Emellett szívesen dolgozom együtt fejlődni kívánó és őszinte önkritikát gyakorló borászatokkal attól függetlenül, hogy induló, vagy már jó ideje úton lévő entitásokról van-e szó. Célom, hogy az emberek mindennapjainak része legyen a minőségi italok és ételek fogyasztása, hogy ne legyenek véletlen ízek az asztalon, és hogy az étkezés ne csupán a fiziológiai szükségleteink kielégítését szolgálja. Hiszen az étkezés bor nélkül olyan, mint a Dallas Jockey nélkül!

Rólam írták

„Ha minőségi ételekre, italokra vágysz bátran bízd magad Szik Mátyásra a budapesti Four Seasons Hotel és a Kollázs-Brasserie&Bar sommelierjére…”

„Idén harmadszor is Szik Mátyás lett a bajnok a Magyar Országos Sommelier Bajnokságon…”

„Nincs még 30 éves és – három győzelemmel – örökös magyar bajnok sommelier, egy borbolt társtulajdonosa, tanácsadó és a Gresham italokért felelős főnöke”

„Szik Mátyás, a Four Seasons Hotel Gresham-Palota vezető sommelier-e sorozatban háromszor nyerte el a bajnoki címet a Magyar Sommelier Bajnokságon, ami azt jelenti, hogy…”

„Örökös Bajnok Magyar Sommelier, Four Seasons Budapest beverage manager, A 100 legjobb magyar bor magazin első és harmadik helyezett borának ajánlója.”

„Idén harmadszor is Szik Mátyás lett a bajnok a Magyar Országos Sommelier Bajnokságon!”

Díjak

** Magyar Sommelier Bajnok – 2014

** Magyar Sommelier Bajnok –2015

** Magyar Sommelier Bajnok- 2016

** CdR Best Young Sommelier of the Word – 4. Helyezett 2017

** Court of Master Sommeliers – Certified Sommelier 2018

Partnerek

Blogom

Wines of Hungary – TOKAJ

Ismerd meg a folyékony arany és a palackba töltött vulkanikus csodák történetét… Szik Mátyás – Sommelier TOKAJ. A világ legjobb természetes édes borainak, elegáns száraz-

Tovább olvasom »